Smørrebrødsscenen i København er en sand kærlighedserklæring til det danske køkken. Her holdes den klassiske danske ret i hævd – tro mod de gode, gamle traditioner, men også med plads til nye, spændende fortolkninger.
Uanset om du er til sprødstegt fiskefilet, cremet hønsesalat eller lune frikadeller med rødkål og surt, går du aldrig galt i byen med et godt stykke smørrebrød. Derfor har vi samlet en række af de bedste smørrebrødssteder i København.
Restaurant Schønnemann
Restaurant Schønnemann er intet mindre end en københavnsk institution, når det kommer til smørrebrød. Siden 1877 har de serveret ikoniske danske klassikere i en charmerende, autentisk atmosfære, hvor historien nærmest oser fra væggene.
Her kan du sætte tænderne i alt fra “En dansker” – en rødspættefilet med mayonnaise og friskpillede rejer – til “Jyttes kartoffelmad” med røget ål, mayonnaise, rødløg og purløg samt et væld af traditionelle lune, danske retter. Har du ikke prøvet Schønnemann før, så kom afsted – det er et vaskeægte stykke dansk restauranthistorie.
Se hele menuen, og book bord på Schønnemann her.
Aamanns Deli & Takeaway
Spekulerer du over, hvem den ukronede smørrebrødskonge kunne være? Adam Aamann kunne være et ganske godt bud. Aamanns Deli & Takeaway har givet det gode gamle smørrebrød et moderne twist og har formået at sætte smørrebrød på det gastronomiske verdenskort – og med god grund.
Hvert stykke smørrebrød er en lille gourmetoplevelse i sig selv, som du sent vil glemme. Den økologiske kyllingesalat og deres tatar er blandt favoritterne og passer perfekt sammen med deres lækre specialøl og hjemmelavede snaps. Der er rift om pladserne på Aamanns, så vær ude i god tid, når du bestiller bord.
Book bord hos Aamanns Deli & Takeaway.
Hallernes Smørrebrød
Hos Hallernes Smørrebrød får du frisksmurte, højtbelagte stykker med årstidens bedste råvarer. Her er filosofien klar: Man bygger højt i stedet for bredt og sørger for, at alt på hvert stykke passer sammen – både i smag og udseende.
Det traditionelle salatblad og anden overflødig pynt er bandlyst, hvilket giver plads til de essentielle ingredienser på smørrebrødet. Hver ingrediens har sin funktion og skaber tilsammen en helstøbt og unik smørrebrødsoplevelse.
Se menuen.
Restaurant Kronborg
Selvom Restaurant Kronborg er relativt ny blandt de københavnske frokostrestauranter, føles det næsten, som om den har ligget der i årtier. Ambitionen fra ejerne er klar: Det skal være et sted, hvor de selv har lyst til at være gæster, når de har fri.
I den hyggelige kælderbeværtning mellem Gammel Strand og Strøget er menukortet traditionelt uden så meget fikumdik. Her finder du klassikere som hjemmelavet karrysild med hårdkogte æg, løg og kapers, røget ål med lun røræg og lune frikadeller med rødkål og surt. Hvis du vil opleve smørrebrød, der smager præcis, som det skal, er Restaurant Kronborg et absolut must.
Book bord på Restaurant Kronborg her.
Restaurant Palægade
Siden Restaurant Palægade åbnede dørene i 2016, er den hurtigt strøget til tops som en af byens bedste frokostrestauranter. Her serveres frokostsmørrebrød, der forener klassiske smage med moderne nuancer.
Med topkokke i køkkenet har restauranten sat nye standarder for velkendte anretninger som pariserbøf og stjerneskud, samtidig med at de har skabt spændende nyfortolkninger med dansk tun og grillet sild med teriyaki. Ølkortet er desuden skruet helt perfekt sammen. Du går hjem med en mættende og berigende smørrebrødsoplevelse fra Restaurant Palægade. Det er bare om at komme afsted.
Se frokostkortet her.
Kanalhuset
I den charmerende gamle bygning, Kanalhuset, der strækker sig langs Christianshavns Kanal, finder du smørrebrød til rørende lave priser og med tårnhøj kvalitet.
I de smukke, højtloftede lokaler koster ét stykke smørrebrød 85 kr., og du kan tro, at kvaliteten er i top. Udvalget byder blandt andet på Christianøpigens sild, sprød rødspætte, anderillette og et fantastisk, velsmagende vegetarstykke.
Snapsen laves fra bunden i Kanalhusets køkken, og der er rig mulighed for at vælge mellem en række herlige frokostøl til dit smørrebrød.
Restaurant Møntergade
I de minimalistiske og smukke lokaler på hjørnet af Møntergade og Gammel Mønt sørger nogle af byens mest garvede kokke for en uforglemmelig frokostoplevelse.
Vælg dine smørrebrødsfavoritter à la carte, eller prøv det store frokostbord med fire serveringer. Restauranten har åbent til frokost alle dage fra kl. 11.30, og om aftenen forvandles stedet til et dansk-fransk brasserie, som bestemt også er værd at opleve.
Book dit bord på Møntergade her.
Fasangården
Hos Fasangården på Frederiksberg Have får du en frokosttallerken, som Meyers-folkene selv elsker. Her serveres sprødstegt fiskefilet, cremet hønsesalat, pebermarineret sild eller klassiske lune retter som pariserbøf på smørstegt sødmælksbrød og svampe à la creme med råsyltede tyttebær.
Alle serveringer er skabt med friske, lokale råvarer – og mange af urterne kommer direkte fra Fasangårdens egen køkkenhave, hvilket giver retterne et nutidigt twist. Det er et magisk lille åndehul i grønne omgivelser, hvor du kan nyde din frokost i uformelle og afslappende rammer.
Tilmeld dig i dag på Cashbackmedvisa.dk for at optjene cashback på dine yndlingsrestauranter og -oplevelser.